of0
Export
FR-09
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Tarih/Date:9/27/2021
Bölüm
Fen - Edebiyat Fakültesi Biyoloji
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
BIO-415
Kültür Balıkçılığı
2.0
0.0
0.0
2.0
4.0
7. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Prof. Dr. İsmail KIR
Dersin Yardımcıları
-
Ofis Yeri
Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü 2. kar
E-Posta
ismailkir@sdu.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
pazartesi 14:00-16:00
İş Telefonu
0246 211 4064
Dersin Amacı
Balık yetiştiriciliğinin tarımdaki önemi ve gelişimi, balık üretim tesislerinin sınıflandırılması, su kaynağı ve özellikleri, alabalık yetiştiriciliği, sazan yetiştiriciliği, kefal yetiştiriciliği, yılan balığı yetiştiriciliği, levrek yetiştiriciliği, çipura yetiştiriciliğinin kavratılması.
Dersin İçeriği
Balık yetiştiriciliğinin tarımdaki önemi ve gelişimi, balık üretim tesislerinin sınıflandırılması, su kaynağı ve özellikleri, alabalık yetiştiriciliği, sazan yetiştiriciliği, kefal yetiştiriciliği, yılan balığı yetiştiriciliği, levrek yetiştiriciliği, çipura yetiştiriciliği.
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Okuma
Yerinde Uygulama
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
80
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Balık yetiştiriciliğinin önemini öğrenir
DK2
Balık üretim tesislerinin sınıflandırılmasını öğrenir
DK3
Balık yetiştiriciliği için Su kaynakları ve özelliklerini öğrenir
DK4
Tatlısu balık yetiştiriciliğini öğrenir
DK5
Deniz balıkları yetiştiriciliğini öğrenir