Ders Adı
Ders Kodu
Dersin Türü
Ders Biriminin Seviyesi Lisans
Yıl
Dönem
AKTS
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları
Dersin Öğrenme Çıktıları
Ders İşleme Biçimi Yüz yüze
Önkoşul Dersleri -
Dersin İçeriği
Dersin Verildiği Diller
Dersin Hedefleri
Dersin Amacı
WorkPlacement
Hafta Konular  
1 Mikotoksijenik funguslar
  Ön Hazırlık: Konuyla ilgili ders notları ve makaleler
2 Mikotoksin nedir? Mikotoksinlerin tarihçesi
  Ön Hazırlık: Konuyla ilgili ders notları ve makaleler
3 Mikotoksin oluşumunu etkileyen koşullar
  Ön Hazırlık: Konuyla ilgili ders notları ve makaleler
4 Önemli mikotoksinler
  Ön Hazırlık: Konuyla ilgili ders notları ve makaleler
5 Mikotoksinlerin biyosentezi
  Ön Hazırlık: Konuyla ilgili ders notları ve makaleler
6 İnsan mikotoksikozları
  Ön Hazırlık: Konuyla ilgili ders notları ve makaleler
7 Hayvan mikotoksikozları
  Ön Hazırlık: Konuyla ilgili ders notları ve makaleler
8 Taze meyve ve sebzelerde mikotoksinler
  Ön Hazırlık: Konuyla ilgili ders notları ve makaleler
9 Depolanmış ürünlerde mikotoksinler
  Ön Hazırlık: Konuyla ilgili ders notları ve makaleler
10 Mikotoksinleri belirleme yöntemleri
  Ön Hazırlık: Konuyla ilgili ders notları ve makaleler
11 Mikotoksinlerin önlenmesi ve kontrolü
  Ön Hazırlık: Konuyla ilgili ders notları ve makaleler
12 Hasat öncesi uygulamalar
  Ön Hazırlık: Konuyla ilgili ders notları ve makaleler
13 Hasat sonrası uygulamalar
  Ön Hazırlık: Konuyla ilgili ders notları ve makaleler
14 Türkiye'nin tarımsal ihraç ürünlerinde mikotoksinlerin oluşumu
  Ön Hazırlık: Konuyla ilgili ders notları ve makaleler
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 80
Kısa Sınav 0 0
Ödev 2 20
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 5 70
Ödevler 2 10 20
Sunum 2 10 20
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 2 6 12
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 10 10
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 10 10
İşyükü Saati (30) 30
Toplam İşyükü / Saat 184    
Dersin Akts Kredisi 6    
Ders Notu Leslie, J.F., Bandyopadhyay, R. and Visconti, A., 2008.Mycotoxins: Detection Methods, Management, Public Health and Agricultural Trade. CAB International, 476 pp. Navi, S.S., Bandyopadhyay, R., Hall, A.J., and Bramel-Cox, P.J. 1999. A pictorial guide for the identification of mold fungi on sorghum grain. Information Bulletin no. 59, International Crops Research Institute for the Semi-Arid Tropics. 118 pp.
Diğer Kaynaklar Magan, N. and Olsen, M., 2004. Mycotoxins in Food: Detection and Control. Woodhead Publishing, 471 pp.
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)