Ders Adı İngilizce I (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin)
Ders Kodu ING-101
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Lisans
Yıl 1
Dönem 1.Yarıyıl
AKTS 2
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları
Dersin Öğrenme Çıktıları -Kişileri tanıtabilmek -Ülke ve Ulusları talefuz edebilmek -Rakamları anlayıp telafuz edebilme -Meslekler hakkında konuşmak ve kişisel bilgileri öğrenip anlatabilmek -Kişilerden bilgileri tekrar etmesini istemek, nesneleri tanımlayabilmek için sıfatları kullanabilmek -Sahip olunan nesnelerden, aile üyelerinden, zaman ve fiyatlardan bahsedebilmek. Boş zaman aktivitelerinden ve ne zaman yapıldıklarından bahsedebilmek. -Konser, sergi vb. etkinlikler hakkında bulunan ilanlardan önemli bilgiler bulmak. -Nesnelerin odada yer yön bakımından ilişkilendirilmesi ve günlük rutinleri tanımlama. -Önemli günler, haftalar ve aylarda kullanılan kalıpları kullanabilmek. -Öneri, teklif yapmak ve bunlara karşılık vermek, yiyecek, içecek isimlerini kullanabilmek ve anlamak. -Tanınmayan kişiler hakkında soru sorma ve cevap verebilme, diğer insanların boş zaman aktiviteleri ve rutinleri hakkında yorum yapabilme. -Yerleşim yerlerini ve tanıdık mekanları tanımlayabilme, kişilerin yaşadıkları yerler hakkında soru sorabilme. -Geçmişte gerçekleşen olaylar hakkında konuşabilmek, yılları telafuz edip anlayabilmek, kişiler hakkında haberlere karşılık verip karşılıklı soru sorup cevap verme.
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
Önkoşul Dersleri Yok
Önerilen Seçmeli Dersler Yok
Dersin İçeriği Başlangıç seviyesi içerik
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Hedefleri The Common European Framework A1 Skills
Dersin Amacı The Common European Framework A1 Skills
WorkPlacement Kullanılmamaktadır
Hafta Konular  
1 Manage simple, routine exchanges
  Ön Hazırlık: Directions, signs, notices and instructions
2 “to be” Possessive adjectives,
  Ön Hazırlık: Posters and advertisements
3 Questions and negatives, countries
  Ön Hazırlık: Extract essential information form short recorded passages
4 Everyday objects, countries, opposite adjectives
  Ön Hazırlık: Handle simple business in shops, post offices or banks
5 “What time is it?” Social expressions: I'm sorry. Excuse me!
  Ön Hazırlık: Make and respond to invitations, suggestions and apologies
6 There is/are, How many?, Prepositions of place
  Ön Hazırlık: Discuss what to do in the evening/at the weekend
7 Give and receive information about travel and buy tickets
  Ön Hazırlık: Forms, Standard letters
8 Agree and disagree with others, order a meal
  Ön Hazırlık: Personal correspondence
9 Agree and disagree with others, order a meal
  Ön Hazırlık: Personal correspondence
10 Describe events and activities
  Ön Hazırlık: Describe plans and arrangements
11 Express likes and Dislikes
  Ön Hazırlık: Ask for and give directions
12 Describe family and living conditions
  Ön Hazırlık: Ask for and provide personal information
13 Relate personal experience
  Ön Hazırlık: Use simple techniques to start, maintain or end a short conversation
14 Simple Past Tense
  Ön Hazırlık: Past habits
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Eczacılık mesleğini, mevcut yasalar ve mevzuat doğrultusunda, etik ve deontolojik ilkeler çerçevesinde uygulayabilme ve gerektiğinde bu anlamda inisiyatif kullanabilme 0
2 Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için kullanabilme 0
3 Eczacılık meslek uygulamalarındaki süreçleri ve kişiler arası ilişkileri yönetebilme ve iletişim yeteneklerini kullanabilme 0
4 Meslek uygulama alanlarındaki çalışma süreçlerini planlayabilme, ekip üyesi olabilme, ortak çalışmalara katılabilme ve bu çalışmaları yönetebilme 0
5 Evrensel ve ulusal sağlık sorunlarının farkında olarak sağlık hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik politikalar üretebilme 0
6 İnsan sağlığının temelini oluşturan biyolojik sistemlerin işleyişi, sürdürülmesi ve patolojisine yönelik kavramlara sahip olabilme 0
7 Temel ve uygulamalı fen bilimlerini eczacılık meslek uygulamaları ile birleştirerek eczacılık alanında kullanabilme 0
8 Eczacılık alanında sahip olduğu bilgileri, farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirip yorumlayabilme, analiz edebilme ve çözüm önerileri getirebilme 0
9 Doğal, sentetik ve biyolojik kaynaklı ilaç etkin ve yardımcı maddelerinin araştırılması, geliştirilmesi ve üretilmesi konularında yeterli bilgi ve uygulama becerilerine sahip olabilme 0
10 Farmasötik preparatların ve tıbbi ürünlerin araştırılması, geliştirilmesi ve üretilmesi konularında yeterli bilgi ve uygulama becerilerine sahip olabilme 0
11 İlaç etkin ve yardımcı maddelerinin, farmasötik preparatların ve tıbbi ürünlerin fiziksel, kimyasal, biyolojik, mikrobiyolojik ve toksikolojik analizleri konusunda yeterli bilgi ve uygulama becerisine sahip olabilme 0
12 0
13 0
14 0
15 0
16 0
17 0
18 0
19 0
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 0
Finalin Başarıya Oranı 0
TOPLAM 0
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 10 1 10
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 15 15
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20
İşyükü Saati (30) 30
Toplam İşyükü / Saat 0    
Dersin Akts Kredisi 0    
Ders Notu
Diğer Kaynaklar Başlangıç Seviyesi Ders Kitapları
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar Güz dönemi vize tarih aralığı: 01-07.12.2010 Güz dönemi final tarih aralığı: 22-23.01.2011 Güz dönemi bütünleme tarih aralığı: 29-30.01.2011 Bahar dönemi vize tarih aralığı: 20-26.04.2011 Bahar dönemi final tarih aralığı: 11-12.06.2011 Bahar dönemi bütünleme tarih aralığı: 21-22.06.2011
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)