Ders Adı İngilizce II (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin)
Ders Kodu ING-102
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Lisans
Yıl 1
Dönem 2.Yarıyıl
AKTS 2
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları
Dersin Öğrenme Çıktıları -Geçmiş olaylardan bahsetme. -Geçmiş ve şimdiki zaman olaylarında soru-cevap yeterliliği -Yaşadığı yer hakkında bahsetme ve kabiliyet cümleleri -Tanınan yerler hakkında bahsedebilme ve turistik bilgilendirme makalelerinde önemli bilgileri tespit edebilme -Dışarıda bir gün planlama ve basit ölçüde elektronik posta ve mektubu anlayabilme. -Boş zaman aktivitelerinden bahsetme zamanları hakkında konuşabilme -Konser, sergi vb. etkinlikler hakkında bulunan ilanlardan önemli bilgiler bulmak. -Nesnelerin odada yer yön bakımından ilişkilendirilmesi ve günlük rutinleri tanımlama. -Önemli günler, haftalar ve aylarda kullanılan kalıpları kullanabilmek. -Öneri, teklif yapmak ve bunlara karşılık vermek, yiyecek, içecek isimlerini kullanabilmek ve anlamak. -Tanınmayan kişiler hakkında soru sorma ve cevap verebilme, diğer insanların boş zaman aktiviteleri ve rutinleri hakkında yorum yapabilme. -Yerleşim yerlerini ve tanıdık mekanları tanımlayabilme, kişilerin yaşadıkları yerler hakkında soru sorabilme. -Geçmişte gerçekleşen olaylar hakkında konuşabilmek, yılları telafuz edip anlayabilmek, kişiler hakkında haberlere karşılık verip karşılıklı soru sorup cevap verme.
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
-
Dersin İçeriği Başlangıç Seviyesi
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Hedefleri The Common European Framework A2 Yeterliliği
Dersin Amacı The Common European Framework A2 Yeterliliği
WorkPlacement Kullanılmamaktadır
Hafta Konular  
1 Past Simple: negative, yes/no questions and short answers
  Ön Hazırlık: Irregular Past Simple forms; verbs and nouns from news stories
2 Past Simple questions, past time phrases with ago, last and in.
  Ön Hazırlık: Question words. Articles: a, an and the
3 Can/can’t for possibility
  Ön Hazırlık: Holiday activities
4 Adjectives to describe places. Comparatives
  Ön Hazırlık: Planning a day out: I’d rather…./I’d like… /I want…
5 Present Continuous for “now”
  Ön Hazırlık: Verb collocations, transport, phone messages.
6 Present Simple or Present Continuous
  Ön Hazırlık: Talking on the phone, indoor and outdoor activities; adverbs and adjectives.
7 Imperatives; should/ shouldn’t
  Ön Hazırlık: How often…? And frequency expressions
8 Questions with like
  Ön Hazırlık: Describing people’s appearance and character
9 Questions with like
  Ön Hazırlık: Describing people’s appearance and character
10 Health problems and treatment
  Ön Hazırlık: Talking about health; giving advice with Why don’t you…?
11 Be going to: positive, negative and Wh- questions
  Ön Hazırlık: Asking for and giving directions.
12 Might; be going to: yes/no questions and short answers
  Ön Hazırlık: Prepositions of place and movement
13 Superlatives, Past participles.
  Ön Hazırlık: Questions on the phone, big and small numbers.
14 Present Perfect for life experiences: positive and negative, Have you ever…? Questions and short answers
  Ön Hazırlık: At the airport; saying goodbye, things and places at an airport
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Eczacılık mesleğini, mevcut yasalar ve mevzuat doğrultusunda, etik ve deontolojik ilkeler çerçevesinde uygulayabilme ve gerektiğinde bu anlamda inisiyatif kullanabilme 1
2 Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için kullanabilme 1
3 Eczacılık meslek uygulamalarındaki süreçleri ve kişiler arası ilişkileri yönetebilme ve iletişim yeteneklerini kullanabilme 1
4 Meslek uygulama alanlarındaki çalışma süreçlerini planlayabilme, ekip üyesi olabilme, ortak çalışmalara katılabilme ve bu çalışmaları yönetebilme 2
5 Evrensel ve ulusal sağlık sorunlarının farkında olarak sağlık hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik politikalar üretebilme 1
6 İnsan sağlığının temelini oluşturan biyolojik sistemlerin işleyişi, sürdürülmesi ve patolojisine yönelik kavramlara sahip olabilme 1
7 Temel ve uygulamalı fen bilimlerini eczacılık meslek uygulamaları ile birleştirerek eczacılık alanında kullanabilme 1
8 Eczacılık alanında sahip olduğu bilgileri, farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirip yorumlayabilme, analiz edebilme ve çözüm önerileri getirebilme 1
9 Doğal, sentetik ve biyolojik kaynaklı ilaç etkin ve yardımcı maddelerinin araştırılması, geliştirilmesi ve üretilmesi konularında yeterli bilgi ve uygulama becerilerine sahip olabilme 1
10 Farmasötik preparatların ve tıbbi ürünlerin araştırılması, geliştirilmesi ve üretilmesi konularında yeterli bilgi ve uygulama becerilerine sahip olabilme 1
11 İlaç etkin ve yardımcı maddelerinin, farmasötik preparatların ve tıbbi ürünlerin fiziksel, kimyasal, biyolojik, mikrobiyolojik ve toksikolojik analizleri konusunda yeterli bilgi ve uygulama becerisine sahip olabilme 1
12 1
13 2
14 2
15 1
16 3
17 0
18 0
19 0
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 0
Finalin Başarıya Oranı 0
TOPLAM 0
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 10 1 10
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 15 15
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20
İşyükü Saati (30) 30
Toplam İşyükü / Saat 0    
Dersin Akts Kredisi 0    
Ders Notu
Diğer Kaynaklar Başlangıç Seviyesi Ders Kitapları
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar Güz dönemi vize tarih aralığı: 01-07.12.2010 Güz dönemi final tarih aralığı: 22-23.01.2011 Güz dönemi bütünleme tarih aralığı: 29-30.01.2011 Bahar dönemi vize tarih aralığı: 20-26.04.2011 Bahar dönemi final tarih aralığı: 11-12.06.2011 Bahar dönemi bütünleme tarih aralığı: 21-22.06.2011
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)