Her Öğrenci için, öğrenci iş yükü Dönemlik 30 AKTS , Yıllık 60 AKTS Kredisi olmalıdır.
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Sınıf : 0/Dönemi : 0
HAZ-001
Hazırlık Sınıfı
Seçmeli 0 0 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı0,000,00
Sınıf : 1/Dönemi : 1
ATA-160
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
Zorunlu 2 2 Yazdır
BAH-101
Bahçe Bitkilerine Giriş
Zorunlu 2 4 Yazdır
BIO-113
Botanik I
Zorunlu 2 3 Yazdır
ENF-150
Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı (3+0 Lisans Öğrencileri İçin-Uzaktan Eğitim)
Zorunlu 3 3 Yazdır
FIZ-133
Fizik
Zorunlu 3 3 Yazdır
ING-101
İngilizce I (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin)
Zorunlu 2 2 Yazdır
KIM-601
Genel Kimya l
Zorunlu 2 3 Yazdır
MAT-125
Genel Matematik
Zorunlu 2 3 Yazdır
TEB-203
Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği
Zorunlu 3 5 Yazdır
TUR-170
Türk Dili I
Zorunlu 2 2 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı23,0030,00
Sınıf : 1/Dönemi : 2
ATA-260
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
Zorunlu 2 2 Yazdır
BIO-114
Botanik II
Zorunlu 2 4 Yazdır
ING-102
İngilizce II (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin)
Zorunlu 2 2 Yazdır
KIM-610
Genel Kimya ll
Zorunlu 2 3 Yazdır
TAB-103
Tarımsal Ekoloji
Zorunlu 2 4 Yazdır
TMB-206
Tarımsal Mekanizasyon
Zorunlu 3 5 Yazdır
TOP-104
Mikrobiyoloji
Zorunlu 3 5 Yazdır
TUR-270
Türk Dili II
Zorunlu 2 2 Yazdır
TYS-104
Ölçme Bilgisi
Zorunlu 2 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı20,0030,00
Sınıf : 2/Dönemi : 1
BAH-201
Bitki Fizyolojisi
Zorunlu 3 4 Yazdır
BAH-203
Süs Bitkileri Yetiştiriciliği
Zorunlu 3 6 Yazdır
BKB-211
Bitki Hastalıkları ve Mücadele Yöntemleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
TOP-212
Bitki Biyokimyası
Zorunlu 2 3 Yazdır
TYS-221
Tarımsal Yapılar ve Sulama
Zorunlu 3 5 Yazdır
ZTB-104
Genetik
Zorunlu 2 3 Yazdır
ZTB-501
Hayvan Yetiştirme ve Besleme
Zorunlu 3 5 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı19,0030,00
Sınıf : 2/Dönemi : 2
BAH-202
Genel Meyvecilik
Zorunlu 3 4 Yazdır
BAH-204
Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
Zorunlu 2 2 Yazdır
BKB-304
Bitki Zararlıları ile Mücadele Yöntem ve İlaçları
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDM-226
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Zorunlu 2 4 Yazdır
PEM-103
Peyzaj Mimarlığına Giriş
Zorunlu 3 4 Yazdır
TAB-500
Tarla Bitkileri
Zorunlu 3 5 Yazdır
TBT-500
Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji
Zorunlu 3 4 Yazdır
ZTB-102
İstatistik
Zorunlu 2 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı21,0030,00
Sınıf : 3/Dönemi : 1
BAH-301
Bahçe Bitkileri Çoğaltma Teknikleri l
Zorunlu 3 4 Yazdır
BAH-303
Bağcılık l
Zorunlu 2 4 Yazdır
UOS-801
Üniversite Ortak Seçmeli I
Zorunlu 2 3 Yazdır
ZIR-301
Mesleki Uygulama l
Zorunlu 1 3 Yazdır
BAH-305
Doku Kültürleriyle Çoğaltma Teknikleri
Seçmeli 3 4 Yazdır
BAH-307
Genel Sebzecilik
Seçmeli 3 4 Yazdır
BAH-313
Teknoloji ve Arge Yönetimi
Seçmeli 3 4 Yazdır
BAH-315
Bahçe Bitkilerinde Organik Tarım
Seçmeli 3 4 Yazdır
TEB-410
Girişimcilik
Seçmeli 3 4 Yazdır
TMB-409
Sulama Makinaları
Seçmeli 3 4 Yazdır
TOP-321
Çevre Kirliliği
Seçmeli 3 4 Yazdır
TOP-416
Uzaktan Algılama ve CBS
Seçmeli 3 4 Yazdır
ZTB-411
Araştırma ve Deneme Metotları
Seçmeli 3 4 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı20,0030,00
Sınıf : 3/Dönemi : 2
BAH-302
Bahçe Bitkileri Islahı
Zorunlu 3 4 Yazdır
BAH-304
Sebze Tohumu Üretim Tekniği
Zorunlu 2 4 Yazdır
UOS-802
Üniversite Ortak Seçmeli II
Zorunlu 2 3 Yazdır
ZIR-302
Mesleki Uygulama ll
Zorunlu 1 3 Yazdır
BAH-306
Bahçe Bitkileri Çoğaltma Teknikleri ll
Seçmeli 3 4 Yazdır
BAH-308
Örtü Altı Yetiştirme Teknikleri
Seçmeli 3 4 Yazdır
BAH-312
Budama Tekniği
Seçmeli 3 4 Yazdır
BAH-314
Bahçe Ürünlerinde Kalite Kriterleri ve Standardizasyon
Seçmeli 3 4 Yazdır
TMB-302
Toprak İşleme Alet ve Makinaları
Seçmeli 3 4 Yazdır
TMB-405
Tarımda Yenilenebilir Enerji Kaynakları
Seçmeli 3 4 Yazdır
TMB-411
Kompost Teknolojisi
Seçmeli 3 4 Yazdır
TOP-328
Verimlilikte Bitki Analizleri
Seçmeli 3 4 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı20,0030,00
Sınıf : 4/Dönemi : 1
BAH-401
Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazara Hazırlanması
Zorunlu 3 4 Yazdır
BAH-403
Yumuşak Çekirdekli Meyveler
Zorunlu 3 4 Yazdır
ZIR-401
Mesleki Uygulama lll
Zorunlu 1 3 Yazdır
ZIR-403
Mezuniyet Tez Çalışması l
Zorunlu 1 3 Yazdır
BAH-405
Sebze Yetiştiriciliği l
Seçmeli 3 4 Yazdır
BAH-407
Subtropik Meyveler
Seçmeli 3 4 Yazdır
BAH-409
Üzümsü Meyveler
Seçmeli 3 4 Yazdır
BKB-415
Pestisit Yönetimi ve Çevre Koruma
Seçmeli 3 4 Yazdır
TAB-203
Tohum Bilimi ve Teknolojisi
Seçmeli 3 4 Yazdır
TEB-404
Tarımsal Değer Biçme ve Bilirkişilik
Seçmeli 3 4 Yazdır
TMB-304
Sera Mekanizasyonu
Seçmeli 3 4 Yazdır
TOP-422
Gübreleme İlkeleri
Seçmeli 3 4 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı20,0030,00
Sınıf : 4/Dönemi : 2
BAH-402
Sebze Yetiştiriciliği ll
Zorunlu 3 3 Yazdır
BAH-404
Sert Kabuklu Meyveler
Zorunlu 2 2 Yazdır
BAH-406
Sert Çekirdekli Meyveler
Zorunlu 3 3 Yazdır
ZIR-402
Mesleki Uygulama lV
Zorunlu 1 3 Yazdır
ZIR-404
Mezuniyet Tez Çalışması ll
Zorunlu 1 3 Yazdır
ZIR-600
Staj
Zorunlu 0 8 Yazdır
BAH-408
Bağcılık ll (Özel Bağcılık)
Seçmeli 3 4 Yazdır
BKB-306
Yabancı Otlarla Mücadele
Seçmeli 3 4 Yazdır
TOP-325
Toprak Bitki Su İlişkisi
Seçmeli 3 4 Yazdır
TOP-405
Bitki Besleme ve Gübreleme
Seçmeli 3 4 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı16,0030,00
Toplam159,00240,00
      
Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi
BAH-801
Hobi Bahçeciliği
Seçmeli 2 3 Yazdır
BAH-802
Bitki Çoğaltma
Seçmeli 2 3 Yazdır
BKB-803
Brice Giriş
Seçmeli 2 3 Yazdır
TMB-802
Tarımda Enerji Kullanımı
Seçmeli 2 3 Yazdır
ZTB-801
Pet Hayvanları Yetiştiriciliği
Seçmeli 2 3 Yazdır
      
Bölüm Başkanı : Prof. Dr. Mehmet Atilla AŞKIN  
e-mail : atillaaskin@sdu.edu.tr  
Telefon : 02462118509  
Fax : 02462118696  
AKTS Koordinatörü : Dr. Öğretim Üyesi Tuba DİLMAÇÜNAL  
e-mail : tubadilmacunal@sdu.edu.tr  
Telefon : 02462113923  
Fax : 02462118696  
Adres : Süleyman Demirel Üniversitesi, Ziraat Fakultesi, Bahce Bitkileri Bolumu, Dogu Yerleşkesi, 32260, Isparta.  
Genel Bilgi : Süleyman Demirel üniversitesi Ziraat fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 1993 yılında Atabey/Isparta?da kurulmuştur. 2000 yılında Çünür kampüsündeki yeni binasına taşınmıştır. Bölümün amacı; (a) bahçe ürünlerinin üretimini, değerini ve kullanımını artırmak, (b) eğitim yapmaktır. Bölümde 1993 yılından beri Lisans (BS) ve Yüksek Lisans (MS) eğitimi sunulmaktadır. 2004 yılında da doktora programı (PhD) açılmış ve eğitime başlanmıştır. Bölümde eğitim ve araştırma faaliyetleri;, mantar, kesme çiçek, fidan, meyve, sebze ve bağ ürünlerinde üretim, ıslah, genetik, biyoteknoloji, fizyoloji, hasat sonrası fizyolojisi ve depolama konularında yapılmaktadır. Bölümde, bahçe bitkileri üretiminde karşılaşılan hem ulusal hem de mahalli problemlere yönelik projeler yürütülmektedir. Bölüm, Isparta için önemli ürünler olan başta elma, kiraz taze ve sanayiye yönelik domates ve karanfil yetiştiriciliği ile yakından ilgilenmektedir. Bahçe Bitkileri Bölümü üç ana bilim dalından oluşmaktadır; a) Meyve yetiştirme ve ıslahı b) Sebze yetiştirme ve ıslahı c) Bağ yetiştirme ve ıslahı Bahçe Bitkileri Bölümü şuan Türkiye?deki en modern hasat sonrası fizyolojisi laboratuarlarından birine sahiptir. Ayrıca Tarla Bitkileri ve Bitki Koruma Bölümü ile ortak doku kültürü laboratuarında virüsten arı erik ve kiraz anacı üretimi çalışmaları sürmektedir. Bölüme ait sitoloji laboratuarı araştırma ve öğrenci uygulamalar için kullanılmaktadır. Bölümde 880 m2 cam sera, 500 m² plastik örtülü 2 sera ile 2 adet yüksek tünel araştırma ve uygulamalar için kullanılmaktadır. Ayrıca 300.000 adet M9 elma anacı üretimi ve yaklaşık 15.000 elma fidanı Isparta Valiliği ile Özel İdare Müdürlüğü ve özel sektör ortaklığı ile yürütülmektedir. Bölüm Türkiye?deki bazı firmalara meyve fidancılığı, sebze tohumu yetiştiriciliği ve karanfil yetiştiriciliği konusunda da teknik destek vermektedir. Ayrıca bölümümüz, öğrencilerin uygulamaları ve staj çalışmaları ile bilimsel araştırmaların yürütüldüğü, Doğu Kampusu sınırları içinde yer alan, 115 da meyve,30 da sebze 10 bağ parseline sahiptir. Bölümde ayrıca fizyoloji, moleküler biyoloji ve biyoteknoloji, doku kültürü ve ıslah laboratuarları ile soğuk hava depoları, meyve koleksiyon bahçesi, asma koleksiyon bahçesi mevcuttur. Bölümde 6?sı Profesör, 1?i Doçent ve 9?u Yardımcı Doçent olmak üzere toplam 15 öğretim üyesi bulunmaktadır. Ayrıca bölümde 1 öğretim görevlisi, 1 uzman ve 7 araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Süleyman Demirel Merkezi kütüphanesinde bahçe ürünleri ile ilgili birçok kitap, dergi ve periyodikler ile online dergilere ulaşma imkanı mevcuttur. Eğitimde projeksiyon makinası ve bazen video kullanılmaktadır. Ayrıca bölüm yakın ilişkide bulunduğu yerli ve yabancı üniversite ve araştırma enstitülerinden yararlanmaktadır. Bölümde Erasmus/Socrates programı çerçevesinde Warshaw Agricultural University (Polonya), University Catolica del sacro cuore (İtalya) ve Finland Agricultural University ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılmaktadır. Bu amaç için toplam 6 öğrenci ve 4 öğretim üyesi değişim programına katılabilir.  
Edinilen Ünvan : Ziraat Mühendisi  
Yeterlilik Düzeyi : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye?de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Kabul Koşulları : T.C. Yüksek Öğretim Kurulu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezi sınavlarda Süleyman Demirel Üniversitesi?nin fakültelerinde ve yüksekokullarında öğrenci olma hakkı kazanan aday, Rektörlükçe ilan edilen süre içinde yine Rektörlükçe belirlenen belgelerle kesin kaydını yaptırır. Süresi içinde kesin kaydını yaptırmayan aday hakkını kaybeder.Üniversiteye kesin kaydını yaptıran öğrencilere kimlik kartı verilir.  
Önceki Öğrenmenin Tanınması İçin Özel Düzenlemeler(Yatay Geçiş,Dikey Geçiş v.s.) : Diğer yükseköğretim kurumlarından Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlı birimlere yatay geçişler, 21.10.1982 tarihli ve 17845 Sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan "Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik" hükümlerine göre yapılır. Yatay geçiş başvuruları, yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılır. Yatay geçiş yapan öğrencilerin öğrenim süreleri, öğrencinin geldiği kurumda kullandığı süreler de hesaba katılarak toplam eğitim-öğretim süresi, kanunla belirlenen azami süreyi aşmayacak şekilde ilgili birimin yönetim kurulunca belirlenir. Meslek yüksekokulu mezunlarının Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlı lisans programlarına dikey geçişleri ise 19.02.2002 tarihli ve 24676 Sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan "Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak Fakülte yönetim kurullarınca yapılır. Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlı Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokullarının Bölüm ve Programları arasında yatay geçiş yapılabilir. Bu geçişe ilişkin esaslar, Üniversite Senatosunca kararlaştırılan yönerge ile düzenlenir  
Yeterlilik Zorunlulukları ve Yönetmeliğe Uygunluk : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Programın Hedefleri : Program, Bahçe Bitkileri alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kuruluşlarının beklenti ve gereksinimlerini karşılayabilecek kalitede işgücü yetismesini ve akademik yeterlilikteki öğrencileri Yüksek lisans programına hazırlamayı hedeflemektedir.  
Örneklerle Mezunlar İş Profilleri : Bahce Bitkileri Bölümünden mezun olan ziraat mühendisleri; Tarım Bakanlığı?na Bağlı Tarım il Müdürlükleri?nde, Tarımsal Araştırma Enstitüleri?nde, Bayındırlık ve İskan, Kültür ve Turizm, Çevre ve Orman Bakanlıkları, belediyelerin imar, fen işleri, park ve bahçeler birimleri, DSİ genel müdürlükleri, meslekle ilgili Araştırma Enstitüleri gibi Kamu Kuruluşların Planlama, Tasarım, Doğa Koruma, Çevre Yönetimi, Çevresel Etki Değerlendirilmesi, Stratejik çevresel değerlendirme konularındaki etkinliklerinde yoğun ve etkili görev alabilirler. Ayrıca özel çalışma alanlarında özellikle bahce bitkileri tohumculuğu yapan şirketlerde, ilaç bayilerinde, hazır fide sektörü ve tarımsal üretim ve pazarlama şirketlerinde çalışma imkanına sahiptirler.  
Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı : Lisans programına kayıtlı olan ve gerekli koşulları sağlayan öğrencilere, kendi lisans programlarına ek olarak sertifikaya yönelik bir Yan Dal Programını izlemelerine olanak verilir. Yan Dal Programı ayrı bir lisans programı anlamını taşımaz. Ayrıca, konu bakımından kendi lisans programlarına yakın olan bir başka lisans programını birlikte yürüterek, ikinci bir lisans diploması almalarını sağlayan Çift Anadal programına kaydolabilirler. Yan Dal ve Çift Anadal Üniversite senatosu tarafından belirlenen yönergelere göre düzenlernir.  
Programın Amaçları : Bölümün amacı; (a) bahçe ürünlerinin üretimini, değerini ve kullanımını artırmak, (b) eğitim yapmaktır. Bölümde 1993 yılından beri Lisans (BS) ve Yüksek Lisans (MS) eğitimi sunulmaktadır. 2004 yılında da doktora programı (PhD) açılmış ve eğitime başlanmıştır. Bölümde eğitim ve araştırma faaliyetleri;, mantar, kesme çiçek, fidan, meyve, sebze ve bağ ürünlerinde üretim, ıslah, genetik, biyoteknoloji, fizyoloji, hasat sonrası fizyolojisi ve depolama konularında yapılmaktadır. Bölümde, bahçe bitkileri üretiminde karşılaşılan hem ulusal hem de mahalli problemlere yönelik projeler yürütülmektedir. Bölüm, Isparta için önemli ürünler olan başta elma, kiraz taze ve sanayiye yönelik domates ve karanfil yetiştiriciliği ile yakından ilgilenmektedir.  
Sınav Ve Değerlendirme Kuralları : Öğrenciler yarıyıl içi sınav ve çalışmalarından başka, bir de yarıyıl/yıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Bir dersin her yarıyılda /yılda en az bir ara sınavı yapılır. Yarıyıl/yıl sonu sınavları dekanlıkça belirlenerek, ilan edilen tarih, yer ve saatte yapılır. Fakülte Kurul kararıyla ayrıca staj, uygulama, laboratuar sınavları açılabilir Bir dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girebilmek için; a)Kayıt yenilemek, b)Teorik dersin en az % 70'ine devam etmek, c) Dersin varsa uygulama ve laboratuarının en az % 80'ine devam etmek ve başarılı olmak, ç)Yarıyıl/yıl içinde yapılan ara sınavlara katılmak gerekir. Ders ve laboratuarlar ayrı değerlendirildiğinde yukarıdaki başarı koşulları laboratuarlar için de aynen geçerlidir. Bir dersin başarı notu bağıl değerlendirme yöntemi kullanılarak bulunur. Bağıl değerlendirme yöntemine göre bir öğrencinin bir dersteki başarı notunun belirlenmesi için, öncelikle mutlak değerlendirme yönteminde olduğu gibi ara sınav ve varsa diğer eğitim-öğretim etkinlikleri ile yarıyıl/yıl sonu sınavlarının katkıları dikkate alınarak ham notu hesaplanır. Bu not değerlendirme yönteminde 100 üzerinden ham not olarak kabul edilir. Tüm öğrenciler için 100 üzerinden ham notlar, sınıfın genel başarı düzeyi, notların dağılışı, sınıf ortalaması ve standart sapması dikkate alınarak Senato tarafından kabul edilen harfli sistem veya 4?lük sisteme uyarlanır. Bu değerlendirmede ara sınav ve/veya ara sınav yerine geçen diğer çalışmaların başarı notuna katkısı %40, yarıyıl sonu veya yıl sonu sınavından alınan notun başarı notuna katkısı % 60 dır. GNO?su en az 2.00 olan öğrenci herhangi bir dersinin (FF), (FD), (NA) veya (K) olmaması koşulu ile başarılı sayılır. GNO?su 2.00?ın altında olan öğrenci başarısız sayılır. Başarısız durumda olan öğrenciler, danışmanın önerisi ve bölüm başkanının onayı ile (DC) ve (DD) notu aldıkları dersleri tekrar edebilir  
Mezuniyet Koşulları : Fakültemizde / bölümümüzde normal eğitim- öğretim süresi 4 yıldır. Ancak bu süre içerisinde mezun olamayan öğrenci 2547 sayılı kanunun 44. maddesine göre eğitim öğretimlerini yedi yılda tamamlamak zorundadır. Bu süreler sonunda Ancak, bu süreler sonunda; kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için biri bütünleme olmak üzere iki ek sınav hakkı verilir. Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için üç yarı yıl, ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarı yıl; üç veya daha az dersten başarısız olanlara ise sınırsız, başarısız oldukları derslerden açılacak sınavlara girme hakkı tanınır. Bir öğrencinin izlemekte olduğu programdan mezun olabilmesi için yukarıda belirtilen yasal süre içinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak ve bu derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 Genel Not Ortalaması (GNO) ile tamamlamaları zorunludur. GNO aynı zamanda mezuniyet not ortalamasıdır. Normal öğrenim süresi sonunda en az normal ders yükü ile mezun olan öğrencilerden not ortalaması 3.00-3.49 olan öğrenciler ?Başarı Belgesi?, 3.50-4.00 arasında olan öğrenciler ise ?Üstün Başarı Belgesi? almaya hak kazanırlar  
Programın Türü(Tam zamanlı, Yarı zamanlı, Uzaktan Öğretim) : Bölümümüzde tam zamanlı ders işleme yöntemi uygulanmaktadır  
Ders-Program Öğrenme Çıktıları
Ders PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 PÇ12 PÇ13 PÇ14 PÇ15
Bahçe Bitkilerine Giriş 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Genel Matematik 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Botanik I 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Fizik 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Genel Kimya l 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
İngilizce I (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı (3+0 Lisans Öğrencileri İçin-Uzaktan Eğitim) 3 3 5 5 4 4 3 4 3 4 1 0 0 0 0
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 1 1 1 1 4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 5
Türk Dili I 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mikrobiyoloji 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Tarımsal Ekoloji 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Tarımsal Mekanizasyon 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Ölçme Bilgisi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Genel Kimya ll 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Botanik II 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bitki Fizyolojisi 2 4 5 3 5 3 3 5 4 0 0 0 0 0 0
Süs Bitkileri Yetiştiriciliği 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Genetik 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Hayvan Yetiştirme ve Besleme 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Tarımsal Yapılar ve Sulama 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bitki Hastalıkları ve Mücadele Yöntemleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bitki Biyokimyası 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bitki Zararlıları ile Mücadele Yöntem ve İlaçları 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Tarla Bitkileri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Peyzaj Mimarlığına Giriş 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Bilimi ve Teknolojisi 2 2 2 3 3 0 1 2 4 0 0 0 0 0 0
İstatistik 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kültür Mantarı Yetiştiriciliği 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Genel Meyvecilik 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bağcılık l 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bahçe Bitkileri Çoğaltma Teknikleri l 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mesleki Uygulama l 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Doku Kültürleriyle Çoğaltma Teknikleri 2 2 2 4 3 3 3 4 2 0 0 0 0 0 0
Genel Sebzecilik 4 2 3 3 2 3 2 2 4 0 0 0 0 0 0
Bahçe Bitkilerinde Organik Tarım 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Araştırma ve Deneme Metotları 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Örtü Altı Yetiştirme Teknikleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Budama Tekniği 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bahçe Ürünlerinde Kalite Kriterleri ve Standardizasyon 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bahçe Bitkileri Çoğaltma Teknikleri ll 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Verimlilikte Bitki Analizleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Toprak İşleme Alet ve Makinaları 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Tarımda Yenilenebilir Enerji Kaynakları 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kompost Teknolojisi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mesleki Uygulama ll 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bahçe Bitkileri Islahı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Sebze Tohumu Üretim Tekniği 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mesleki Uygulama lll 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazara Hazırlanması 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Yumuşak Çekirdekli Meyveler 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mezuniyet Tez Çalışması l 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Tohum Bilimi ve Teknolojisi 2 3 4 4 3 4 2 4 4 0 0 0 0 0 0
Üzümsü Meyveler 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Sebze Yetiştiriciliği l 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Subtropik Meyveler 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bağcılık ll (Özel Bağcılık) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bitki Besleme ve Gübreleme 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Yabancı Otlarla Mücadele 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Toprak Bitki Su İlişkisi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mezuniyet Tez Çalışması ll 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Staj 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Sert Kabuklu Meyveler 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Sebze Yetiştiriciliği ll 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mesleki Uygulama lV 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Sert Çekirdekli Meyveler 5 5 3 2 5 3 2 5 5 0 0 0 0 0 0