Her Öğrenci için, öğrenci iş yükü Dönemlik 30 AKTS , Yıllık 60 AKTS Kredisi olmalıdır.
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Sınıf : 0/Dönemi : 1
01GIM5101
Deneysel Gıda Mikrobiyolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5103
Enzim Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5106
Süt İşleme Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5108
Mikrobiyoloji Uygulama Metodları
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5109
Uçucu Yağ Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5110
Gıda Kurutma Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5111
Genetik Mühendisliği
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5113
Moleküler Biyoloji
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5114
Gıdalarda Raf Ömrünün Belirlenmesi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5115
Gıda Ambalajlama Sistemleri
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5116
Gıdalarda Renk Maddeleri
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5117
Mesleki İngilizce Uygulamaları
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5118
Araştırma Tasarımı ve Değerlendirilmesi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5119
İleri Gıda Kimyası
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5120
Süt Kimyası ve Biyokimyası
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5121
Beslenme Biokimyası
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5123
İleri Meyve Sebze İşleme Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5125
İleri Et İşleme Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5126
Yağlı Tohumlardan Ham Yağ Üretim Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5127
Süt İşleme Teknolojisinde Gelişmeler
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5128
Gıda Sistemlerindeki Patojenik Mikroorganizmalar
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5131
Gıdalarda Duyusal Analiz Metodlarının İlkeleri ve Uyg.
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5132
Mikrobiyel Fizyoloji
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5134
Fermente Süt Ürünleri Teknolojileri
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5135
Kimyasal Gıda Katkı Maddeleri
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5136
Yağ İkameleri
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5137
Gıdalarda Biyokimyasal Değişimler
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5138
Süt Yan Ürünleri Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5139
Elektroforetik Teknikler ve Uygulama Alanları
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5140
Toksikoloji
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5141
Tahıl Ürünlerinde Analitik Kalite Kontrol
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5142
Tahıl ve Ürünleri Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5143
Tahıl Öğütme Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5144
Bisküvi Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5145
Geleneksel Süt Ürünleri
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5146
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5147
Moleküler Klonlama Teknikleri Uygulamaları
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5148
Mikroorganizmaların Moleküler Sınıflandırma Yöntem.
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5149
Yağ Kimyası
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5150
Yağ Biyokimyası
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM5151
Zeytinyağı Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı0,00246,00
Sınıf : 0/Dönemi : 2
01GIM5154
Gıda Endüstrisinde Proses Seçimi ve Planlaması
Zorunlu 0 6 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı0,006,00
Sınıf : 0/Dönemi : 1
01GIM5155
Kakao ve Çikolata Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6101
Endüstriyel Mikrobiyoloji
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6102
Deneysel Ekmekcilik
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6103
Gıda ve Biyolojik Sistemlerde Kütle Transferi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6104
Fonksiyonel Gıdalar ve Etki Mekanizmaları
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6105
Mikrobiyel Metabolizma
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6107
Süt Mikrobiyolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6108
Gıda Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri ve Probiyotikler
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6109
Mikrobiyel Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6110
Kalite Yönetim Sistemleri
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6111
İleri Peynir Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6112
Yeni Gıda Ürünleri Geliştirme Teknikleri
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6113
İleri Fermente Gıdalar Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6114
Kanatlı Eti İşleme Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6115
Et Teknolojisinde Güncel Konular
Zorunlu 0 6 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı0,0090,00
Sınıf : 0/Dönemi : 2
01GIM6116
Gıda Analizlerinde Yeni Ekstraksiyon Teknikleri ve Uygulamaları
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6117
Gıda Maddelerinin Fiziksel Özellikleri
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6118
Fenolik bileşikler, Steroller ve Doğal Renk Maddeleri
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6119
Aktarım Sistemleri ve Gıda Proseslerindeki Uygulamaları
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6120
Gıda İşlemede Mikrodalga Uygulamaları
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM6121
Gıdalarda Kızartma Teknikleri
Zorunlu 0 6 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı0,0036,00
Sınıf : 0/Dönemi : 1
01GIM7501
Seminer I (Yüksek Lisans)
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM7601
Seminer I (Doktora)
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM7602
Seminer II (Doktora)
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM8501
Tez (Yüksek Lisans)
Zorunlu 0 30 Yazdır
01GIM8601
Tez ( Doktora)
Zorunlu 0 30 Yazdır
01GIM9501
Uzmanlık Alan Dersi I (Yüksek Lisans)
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9502
Uzmanlık Alan Dersi II (Yüksek Lisans)
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9503
Uzmanlık Alan Dersi III (Yüksek Lisans)
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9504
Uzmanlık Alan Dersi IV (Yüksek Lisans)
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9601
Uzmanlık Alan Dersi I (Doktora)
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9602
Uzmanlık Alan Dersi II (Doktora)
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9603
Uzmanlık Alan Dersi III (Doktora)
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9604
Uzmanlık Alan Dersi IV (Doktora)
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9605
Uzmanlık Alan Dersi V (Doktora)
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9606
Uzmanlık Alan Dersi VI (Doktora)
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9607
Uzmanlık Alan Dersi VII (Doktora)
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9608
Uzmanlık Alan Dersi VIII (Doktora)
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9609
Mikrobiyolojide Temel Teknikler ve Uygulamaları
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9610
Gıda Mühendisliğinde İleri Reaksiyon Kinetiği
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9611
Kahvaltılık Tahıllar Teknolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9612
Endüstiyel Biyoteknoloji
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9613
İleri Laboratuar Teknikleri
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9614
Gıda Reolojisi
Zorunlu 0 6 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı0,00186,00
Sınıf : 0/Dönemi : 2
01GIM9617
Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Bakteriyosinler
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9618
Gen Klonlama ve DNA Analizi
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9619
Gıda Endüstrisinde Önemli Olan Mayalar
Zorunlu 0 6 Yazdır
01GIM9999
Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği
Zorunlu 0 6 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı0,0024,00
Toplam0,00588,00
      
Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri
Bölüm Başkanı : Bulunamadı  
e-mail :  
Telefon :  
Fax :  
AKTS Koordinatörü : Bulunamadı  
e-mail :  
Telefon :  
Fax :  
Adres :  
Genel Bilgi :  
Edinilen Ünvan :  
Yeterlilik Düzeyi :  
Kabul Koşulları :  
Önceki Öğrenmenin Tanınması İçin Özel Düzenlemeler(Yatay Geçiş,Dikey Geçiş v.s.) :  
Yeterlilik Zorunlulukları ve Yönetmeliğe Uygunluk : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Programın Hedefleri :  
Örneklerle Mezunlar İş Profilleri :  
Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı :  
Programın Amaçları :  
Sınav Ve Değerlendirme Kuralları :  
Mezuniyet Koşulları :  
Programın Türü(Tam zamanlı, Yarı zamanlı, Uzaktan Öğretim) :  
Ders-Program Öğrenme Çıktıları
Ders PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 PÇ12 PÇ13 PÇ14 PÇ15
Aktarım Sistemleri ve Gıda Proseslerindeki Uygulamaları 5 4 4 5 2 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Araştırma Tasarımı ve Değerlendirilmesi 5 4 5 4 5 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Beslenme Biokimyası 4 2 5 4 5 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği 4 4 4 5 5 4 0 0 0 0 4 4 4 5 5
Bisküvi Teknolojisi 5 5 4 3 3 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Deneysel Ekmekcilik 5 5 4 3 2 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Deneysel Gıda Mikrobiyolojisi 5 4 2 3 3 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Elektroforetik Teknikler ve Uygulama Alanları 3 5 1 5 3 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Endüstiyel Biyoteknoloji 5 3 4 4 5 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Endüstriyel Mikrobiyoloji 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Enzim Teknolojisi 5 4 1 4 3 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Et Teknolojisinde Güncel Konular 4 5 4 5 5 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Fenolik bileşikler, Steroller ve Doğal Renk Maddeleri 5 5 4 5 5 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Fermente Süt Ürünleri Teknolojileri 5 5 4 5 4 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Fonksiyonel Gıdalar ve Etki Mekanizmaları 5 4 4 4 4 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Geleneksel Süt Ürünleri 5 3 5 4 3 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gen Klonlama ve DNA Analizi 5 5 1 5 3 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar 3 5 5 5 4 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Genetik Mühendisliği 5 4 3 5 5 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Ambalajlama Sistemleri 5 4 4 4 4 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Analizlerinde Yeni Ekstraksiyon Teknikleri ve Uygulamaları 4 4 5 4 4 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri ve Probiyotikler 5 4 3 3 3 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Endüstrisinde Önemli Olan Mayalar 2 2 2 2 2 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Endüstrisinde Proses Seçimi ve Planlaması 5 4 5 4 4 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda İşlemede Mikrodalga Uygulamaları 5 4 4 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Kurutma Teknolojisi 4 5 4 4 4 3 4 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Maddelerinin Fiziksel Özellikleri 5 4 4 5 4 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Mühendisliğinde İleri Reaksiyon Kinetiği 3 4 2 4 2 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Reolojisi 5 5 5 3 5 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Sistemlerindeki Patojenik Mikroorganizmalar 5 5 2 5 2 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda ve Biyolojik Sistemlerde Kütle Transferi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıdalarda Biyokimyasal Değişimler 5 4 4 5 3 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıdalarda Duyusal Analiz Metodlarının İlkeleri ve Uyg. 1 2 5 5 5 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıdalarda Kızartma Teknikleri 5 4 5 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıdalarda Raf Ömrünün Belirlenmesi 4 5 4 5 4 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıdalarda Renk Maddeleri 4 5 4 5 4 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
İleri Et İşleme Teknolojisi 5 4 5 5 4 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
İleri Fermente Gıdalar Teknolojisi 4 4 3 4 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
İleri Gıda Kimyası 5 4 4 3 3 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0
İleri Laboratuar Teknikleri 5 5 4 3 5 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
İleri Meyve Sebze İşleme Teknolojisi 5 5 4 4 3 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
İleri Peynir Teknolojisi 5 5 5 4 4 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kahvaltılık Tahıllar Teknolojisi 5 5 4 4 3 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kakao ve Çikolata Teknolojisi 5 4 5 4 2 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kalite Yönetim Sistemleri 5 5 4 4 4 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kanatlı Eti İşleme Teknolojisi 5 5 5 5 3 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kimyasal Gıda Katkı Maddeleri 5 5 3 4 3 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Bakteriyosinler 5 5 1 5 4 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mesleki İngilizce Uygulamaları 5 5 5 5 1 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mikrobiyel Fizyoloji 5 4 2 3 5 3 3 0 0 0 0 0 0 0 0
Mikrobiyel Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları 5 4 2 4 3 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mikrobiyel Metabolizma 3 3 1 5 5 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mikrobiyoloji Uygulama Metodları 3 4 3 4 2 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mikrobiyolojide Temel Teknikler ve Uygulamaları 5 5 3 5 2 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mikroorganizmaların Moleküler Sınıflandırma Yöntem. 4 3 2 4 5 3 3 0 0 0 0 0 0 0 0
Moleküler Biyoloji 2 3 2 5 2 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Moleküler Klonlama Teknikleri Uygulamaları 3 4 5 5 5 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Süt İşleme Teknolojisi 5 5 4 4 3 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Süt İşleme Teknolojisinde Gelişmeler 5 5 4 4 3 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Süt Kimyası ve Biyokimyası 5 5 4 2 5 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Süt Mikrobiyolojisi 5 5 4 3 4 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Süt Yan Ürünleri Teknolojisi 5 5 4 5 4 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Tahıl Öğütme Teknolojisi 5 5 4 4 3 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Tahıl Ürünlerinde Analitik Kalite Kontrol 5 5 4 4 3 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Tahıl ve Ürünleri Teknolojisi 5 5 4 4 3 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Toksikoloji 3 4 4 5 3 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Uçucu Yağ Teknolojisi 5 4 3 3 3 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Yağ Biyokimyası 5 4 3 3 3 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Yağ İkameleri 5 4 3 4 2 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Yağ Kimyası 5 4 3 3 3 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Yağlı Tohumlardan Ham Yağ Üretim Teknolojisi 5 4 3 3 3 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Yeni Gıda Ürünleri Geliştirme Teknikleri 5 4 4 4 3 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Zeytinyağı Teknolojisi 5 4 3 3 3 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0